مگ پلاس مجله اینترنتی، خبر و سبک زندگی

 

اشتباهات رایج در مورد باتری تلفن های هوشمند

اشتباهات رایج در مورد باتری تلفن های هوشمند

تصورات اشتباه زیادی برای باتری ها و عمر آنها وجود دارد که بیشتر کاربران آنها را باور کرده و برای استفاده بیشتر از باتری موبایل،آنها را به کار می گیرند.بسیاری از کاربران معیارهای عجیبی برای مراقبت از باتری دستگاه های خود در ذهن دارند. اما لازم است بدانیم که بسیاری گفته ها در خصوص باتری ها تنها از برداشت های غیرتخصصی سرچشمه می گیرد.

 ۱. حافظه داخلی باتری
برخی معتقدند که باتری ها را باید با عادت داده و با شارژ کردن و خالی کردن آن از نهایت ظرفیت شارژ خود استفاده کند. برای دستیابی به این مورد، کاربرانی هستند که بصورت منظم یا در بازه های زمانی خاصی اقدام به خالی و پر کردن شارژ باتری خود می کنند و نیز هیچ گاه تا وقتی شارژ دستگاه بیش از ۵۰ درصد باشد آن را به پریز برق متصل نخواهند کرد. تفکر پشت این جریان از این قرار بود که باتری به این شکل نوعی حافظه را رشد خواهد داد که موجب بهینگی عمر آن خواهد شد. اما این مساله صحت ندارد. اگر دستگاه شما ۸۰ درصد هم شارژ داشته باشد هیچ نگرانی از پر کردن آن نداشته باشید؛ شارژ مکرر هیچ ضرری برای باتری شما در بر نخواهد داشت.
۲. شارژرهای غیراصل موجب آسیب به باتری می شوند
تا وقتی که شارژرهای غیراصل به شکل صحیح به کار خود ادامه دهند موجب آسیب به باتری دستگاه نخواهند شد. بنابراین خرید شارژر ارزان تر برای جایگزینی شارژر اصلی دستگاه کاملا بدون اشکال می باشد. البته این مورد در قبال دستگاه هایی نظیر Droid Turbo که از فناوری شارژ سریع خاصی بهرمند می باشد صادق نیست و هنگام خرید شارژر باید اطمینان حاصل کنید که شارژر مورد نظر، دقیقا برای همین دستگاه تولید شده باشد. در غیر این صورت، از مزیت شارژ ۱۵ دقیقه ای که ۸ ساعت شما را همراهی کند،خبری نخواهد بود.
۳. شارژ گوشی از شب تا صبح موجب آسیب به باتری می شود
این مورد نیز کاملا اشتباه می باشد. اغلب گوشی های امروزی به اندازه ی کافی «هوشمند» هستند که اگر باتری به ظرفیت خاص خودش برسد،تشخیص داده و از ادامه ی شارژ آن جلوگیری کنند. با این حال، می توانید با اجرای یک اقدام، عمر باتری دستگاه خود را طولانی تر کنید. به جای آنکه گوشی خود را شب ها به شارژ زده و هر شب آن را تکرار کنید، سعی کنید شارژ آن را در تمامی اوقات در میان ۴۰ تا ۸۰ درصد نگاه دارید. این مساله با اندکی محاسبه ی سیکل باتری، بیشترین عمر ممکن را برای آن تضمین خواهد کرد.
 ۴. هنگام شارژ شدن گوشی نباید از آن استفاده کرد
اغلب افراد تصور می کنند کار کردن با دستگاه در حین شارژ، تأثیر منفی بر کیفیت شارژ دریافتی توسط باتری می گذارد. اما در صورتی که در حال استفاده از یک شارژر ضعیف و با کیفیت پایین نباشید، این مساله به هیچ وجه صحت ندارد. باتری دستگاه شما چه از آن استفاده بکنید و چه نکنید، به گونه ای که باید، شارژ خواهد شد. بهتر است از این جهت به جریان فکر کنید:در گوشی های هوشمند، تنها دلیلی که می توان برای همگام نشدن داده ها متصور بود، خاموش بودن دستگاه است. بنابراین حتی زمانی که شما در حال استفاده ی مستقیم از دستگاه خود نباشید نیز خود گوشی در حال اجرای وظایف سیستم عامل و همگام سازی داده ها است. بنابراین اگرچه استفاده از گوشی حین شارژ، ممکن است مدت زمان پر شدن باتری را طولانی کند، اما مسلما آسیبی در بر نخواهد داشت.
۵. خاموش کردن گوشی باعث آسیب به باتری می شود
حتی ذره ای صحت و حقیقت در این مورد پیدا نخواهید کرد. البته که اگر دستگاه خود را برای مدت زمان طولانی خاموش بگذارید، باتری آن خالی خواهد شد؛ اما خاموش کردن دستگاه بصورت هر از گاهی کاملا بدون ایراد است. شما حتی می توانید دستگاه را خاموش کرده و در صورت امکان باتری آن را نیز جدا کنید. در کل هیچ آسیبی به باتری وارد نخواهد شد. در حقیقت در برخی دستگاه ها، یک خاموش و روشن کردن ساده می تواند تاثیر مثبتی بر عملکرد باتری داشته باشد. این موضوع از نحوه ی تعامل سیستم عامل با باتری ناشی می شود. بنابراین اگرچه دستگاه های اندرویدی بدون هیچ مشکلی همواره به عملکرد صحیح خود ادامه خواهند داد، اما هر از گاهی استراحت دادن به آن ها ضرری نخواهد داشت.
۶. باید پیش از اولین استفاده، حتما باتری را پر کرد
بسیاری افراد تصور می کنند اولین اقدام هنگام خرید یک گوشی هوشمند جدید، شارژ کامل آن تا ۱۰۰ درصد است. حتی هنوز هم عده ای به شارژ اولیه ی ۶ ساعته اعتقاد دارند! این مساله ریشه در نسل قدیم باتری ها دارد. به یاد داشته باشید که باتری گوشی های هوشمند در حد میان ۴۰ تا ۸۰ درصد بهترین بازدهی را از خود بر جای خواهند گذاشت و از آن جا که اغلب گوشی ها با شارژ نیمه پر وارد بازار می شوند، استفاده ی بلافاصله از آن ها کاملا بدون ایراد خواهد بود. در صورتی که سیستم عامل دستگاه درصد باتری را به درستی تشخیص نمی دهد، کافیست بصورت عادی مدتی از دستگاه خود کار بکشید. همچنین اگر هنگام خرید دستگاه متوجه شدید شارژ آن زیر ۴۰ درصد است، احتمالا بهترین اقدام تعویض دستگاه خواهد بود چرا که ممکن است باتری دستگاه بسیار قدیمی باشد.
۷. قرار دادن باتری درون فریز موجب افزایش عمر آن می شود
در دهه ی ۸۰ میلادی، قرار دادن باتری درون فریزر برای مدت کوتاهی به منظور دریافت شارژ بیشتر متداول بود. این رویکرد نه در آن زمان در عمل جوابگو بوده، و نه در دوران حاضر نفعی به حال تان خواهد داشت. در حقیقت، باتری های Li-Ion در اثر هر دو عامل سرما و گرما آسیب خواهند دید. دمای اتاق همیشه بهترین دما برای باتری گوشی های هوشمند است. به یاد داشته باشید که این دستگاه ها در عملکرد عادی خود نیز تحت حرارت قرار می گیرند، بنابراین نیازی نیست حرارت اضافی بر آن ها تحمیل کنید و سرما نیز یکی از دشمنان باتری های Li-Ionاست.
۸. خاموش کردن وای فای، جی پی اس و بلوتوث موجب افزایش عمر باتری خواهد شد
باید بدانید که این سرویس ها تنها هنگامی موجب خالی شدن باتری دستگاه خواهند شد که در حال استفاده باشند. بنابراین روشن نگاه داشتن بلوتوث در زمانی که از یک دستگاه بلوتوث بهره نمی برید، تاثیر منفی بر شارژ دستگاه نخواهد داشت. این مساله در خصوص روشن نگاه داشتن وای فای و استفاده نکردن از هیچ شبکه ی اینترنتی نیز به همین شکل است. البته این سرویس ها در این حالت نیز مقدار ناچیزی انرژی مصرف خواهند کرد اما این مقدار به هیچ عنوان برای اثرگذاری بر مصرف روزمره ی دستگاه کافی نخواهد بود. ممکن است سرویس هایی در پس پرده از این قابلیت ها استفاده کنند اما این حالت در ارتباط با مدیریت دستگاه و اپلیکیشن های آن بوده و اگر به شبکه ای متصل نباشبد، صرف روشن بودن موارد مذکور موجب کاهش عمر باتری نخواهد شد.اگر واقعا نگران دریافت نهایت انرژی ممکن از باتری دستگاه هستید، توصیه می کنیم روشنایی نمایشگر را به حداقل برسانید.
۹. برنامه های تسک منیجر موجب بهبود عمر باتری می شوند
با اینکه عده ی بسیاری این گفته را خوشایند نخواهند یافت، اما برنامه های جانبی مدیریت وظایف و پاکسازی حافظه هیچ تاثیر مثبتی بر عمر باتری دستگاه شما نخواهند داشت؛ البته این ابزارها قادر هستند پروسه ها را در لیست سیاه و سفید قرار داده و از اجرای برخی جلوگیری کنند، اما در نهایت در مقابل سیستم پیش فرض دستگاه کمکی به شارژدهی بیشتر آن نخواهند کرد. تمامی سیستم عامل ها از سیستم مدیریت حافظه بهره می برند که بر اساس معیارهای مشخصی، به اجرا و خاتمه ی پروسه ها می پردازد. خالی کردن مکرر حافظه ی موقت (رم) فقط باعث بارگزاری مجدد پروسه ها توسط سیستم عامل و صرف انرژی بیشتر خواهد شد. مطمئن باشید در صورت عدم استفاده از یک برنامه، سیستم عامل بصورت خودکار پروسه ی مربوط به آن را معلق خواهد کرد، اما برای دسترسی سریع تر همچنان آن را در حافظه ی موقت نگاه خواهد داشت.
۱۱ .استفاده از اینترنت بیش از هر چیز دیگری باعث تخلیه باتری می شود
این مورد نیز حقیقت ندارد. باتری خورترین فعالیتی که می توان بر روی گوشی هوشمند اجرا کرد، بازی است. موتورهای گرافیکی، غول های عظیم تشنه به تخلیه ی باتری هستند. در صورتی که زیاد از دستگاه خود برای بازی استفاده می کنید، در صورت تمایل برای دوام بیشتر شارژ، تا جایی که می شود روشنایی صفحه نمایش را پایین بیاورید. اما اگر می توانید حین شارژ شدن دستگاه به بازی با حداکثر روشنایی ادامه دهید، هیچ مشکلی دستگاه و باتری آن را تهدید نخواهد کرد.