مگ پلاس مجله اینترنتی، خبر و سبک زندگی

 

۵ روش موثر در افزایش سرعت عملکرد دستگاه اندرویدی

۵ روش موثر در افزایش سرعت عملکرد دستگاه اندرویدی

مگ پلاس، گوشی‌های هوشمند به مرور زمان با افت سرعت عملکرد مواجه می‌شوند. افت سرعت عملکرد گوشی‌ها و تبلت‌ها امری اجتناب‌ناپذیر است. تمام دستگاه‌های هوشمند موبایلی و حتی قدرتمندترین و گران قیمت‌ترین آن‌ها هم به مرور زمان دچار افت سرعت عملکرد خواهند شد، اما ممکن است بستر سخت افزاری دستگاه مورد نظر به قدری قدرتمند باشد که افت سرعت عملکرد آن از سوی کاربر احساس نشود. به بیان دیگر افت سرعت عملکرد دستگاه‌های هوشمند موبایلی همواره اتفاق می‌افتد اما میزان تاثیر آن در دستگاه به قابلیت‌ها و قدرت سخت افزاری محصول بستگی دارد در این مقاله ۵ روش موثر برای افزایش سرعت عملکرد دستگاه‌های اندرویدی خدمت شما ارائه می گردد.

آیا می‌توان یک دستگاه اندرویدی را از نظر سرعت عملکرد احیا نمود؟ مسئله کاهش سرعت عملکرد دستگاه‌های اندرویدی به ویژه در آن دسته از محصولاتی که در رده پایین هستند آزاردهنده‌تر است. دستگاه‌های اندرویدی رده پایین از بستر سخت افزاری ضعیفی بهره می‌برند. این امر موجب می‌شود تا طی یک بازه زمانی ، کاربر متوجه افت بیش از حد سرعت عملکرد دستگاه شود. در این شرایط، با استفاده از روش‌های خاصی می‌توانید سرعت عملکرد دستگاه خود را افزایش دهید.

۱.اپلیکیشن‌های غیر ضروری دستگاه را حذف کنید

اپلیکیشن‌هایی که بر روی دستگاهتان نصب می‌شوند علاوه بر اشغال حافظه دستگاه می‌توانند در پس زمینه آن نیز فعال بوده و بدین ترتیب رم دستگاه را نیز اشغال کنند. اشغال حافظه داخلی و رم دستگاه از جمله مواردی هستند که تاثیر مستقیمی بر روی کاهش سرعت عملکرد محصول خواهند داشت.

5 روش موثر برای افزایش سرعت عملکرد دستگاه‌های اندرویدی

به عنوان مثال اگر چند اپلیکیشن پیام رسان بر روی دستگاهتان نصب بوده و شما تنها از اپلیکیشن تلگرام به منظور ارسال و دریافت پیامک استفاده می‌کند، بهتر است برنامه های پیام رسان دیگر را که استفاده ای برای شما ندارد حذف کنید. اپلیکیشن‌های پیام رسان  به گونه‌ای طراحی شده‌اند که در پس زمینه دستگاه فعال باقی می‌مانند و بدین صورت علاوه بر حافظه داخلی، حافظه رم دستگاه را نیز اشغال نموده و سرعت عملکرد آن را کاهش می‌دهند.

 

۲.حافظه داخلی دستگاه را بررسی کنید

پر بودن حافظه داخلی دستگاه یکی از اصلی‌ترین دلایل افت سرعت عملکرد آن محسوب می‌شود. بنابراین همواره سعی کنید که وضعیت حافظه داخلی دستگاه اندرویدی خود را مورد بررسی قرار دهید. فایل‌های غیر ضروری که در حافظه داخلی دستگاه ذخیره شده‌اند را پاک کنید. هرچه فضای بیشتری از حافظه دستگاه اشغال شود، سرعت عملکرد دستگاه کاهش محسوس‌تری پیدا می‌کند.

5 روش موثر برای افزایش سرعت عملکرد دستگاه‌های اندرویدی

بدین منظور وارد بخش “مدیریت فایل” یا “File Manager” دستگاهتان شوید. در زیرمجموعه‌های موجود گشت و گذار کرده و فایل‌های غیر ضروری ذخیره شده در حافظه دستگاهتان را حذف کنید. کاملا مشخص است که اغلب فایل‌های صوتی و تصویری نسبت به سایر فایل‌ها حجم بیشتری را اشغال می‌کنند. سعی کنید تا حد امکان از ذخیره کردن فایل‌های تصویری در دستگاهتان جلوگیری به عمل آورید و بدین منظور از روش‌های کاربردی دیگری استفاده کنید. اگر دستگاه اندرویدی خود را روت کرده و بر روی آن کاستوم رام نصب کرده‌اید، فایل‌های بک‌آپ دستگاه را بررسی کرده و موارد غیر ضروری و قدیمی‌تر را حذف کنید.

 

۳.حافظه کش (Cache) دستگاه را پاک‌سازی کنید

حافظه کش اپلیکیشن‌ها هم می‌تواند به مرور زمان حجم بسیار زیادی از حافظه داخلی دستگاه را اشغال کرده و بدین صورت منجر به افت سرعت عملکرد دستگاه شود. البته حافظه کش در ابتدای امر منجر به افزایش سرعت عملکرد دستگاه می‌شود اما با گذشت زمان و افزایش بیش از اندازه اطلاعات ذخیره شده در حافظه کش دستگاه، یک افت سرعت عملکرد محسوس را مشاهده خواهید کرد.

5 روش موثر برای افزایش سرعت عملکرد دستگاه‌های اندرویدی

اپلیکیشن‌های فایل منیجر عموما قابلیت حذف و پاک‌سازی حافظه کش تمام اپلیکیشن‌های نصب شده بر روی دستگاه را ارائه می‌کنند. بدین منظور عموما بخشی با عنوان “Cache” در اپلیکیشن فایل منیجر ضمیمه شده است که با انتخاب و حذف اطلاعات آن در واقع تمامی اطلاعات مرتبط با حافظه کش اپلیکیشن‌های نصب شده بر روی دستگاهتان به یک باره حذف می‌شوند. این امر کمک به سزایی به افزایش سرعت عملکرد دستگاه اندرویدیتان می‌کند.

 

۴.به رم میکرو اس‌دی (Micro SD) دستگاهتان توجه کنید

تمام دستگاه‌های اندرویدی از اتصال رم میکرو اس‌دی یا حافظه جانبی پشتیبانی نمی‌کنند، اما اغلب آن‌ها این قابلیت را به همراه دارند. در هنگام خرید یک رم میکرو اس‌دی به کیفیت ساخت آن و تقلبی نبودن قطعه توجه کنید. کیفیت رم میکرو اس‌دی که خریداری می‌شود تاثیر مستقیمی بر روی سرعت عملکرد آن دارد. بنابراین سعی کنید از خرید رم‌های ارزان قیمت و بی‌کیفیت که عموما تقلبی هستند خودداری کنید. نکته بعدی که باید در حین خرید یک رم میکرو اس‌دی مناسب برای دستگاهتان در نظر بگیرید مربوط به ظرفیت حافظه جانبی است که خریداری می‌کنید. کمپانی‌های سازنده محصولات اندرویدی عموما ظرفیتی را به عنوان ماکسیمم ظرفیت حافظه جانبی قابل پشتیبانی از سوی دستگاه تعیین می‌کنند. هیچ‌گاه سعی نکنید که از رم میکرو اس‌دی با ظرفیت بیشتری در دستگاهی که توان پشتیبانی از آن را ندارد استفاده کنید. به عنوان مثال یک گوشی رده پایین اندرویدی شاید قابلیت اتصال حافظه جانبی ۱۶ گیگابایتی را داشته باشد، اما اگر یک رم ۱۲۸ گیگابایتی را به آن متصل کنید دستگاه به مرور زمان دچار مشکل می‌شود.

5 روش موثر برای افزایش سرعت عملکرد دستگاه‌های اندرویدی

با استفاده از یک روش خاص هم می‌توانید رم میکرو اس‌دی دستگاهتان را بهینه‌سازی نمایید. این روش شاید عجیب به نظر برسد اما بازده بسیار موثر و جالب توجهی دارد. ابتدا دستگاه هوشمند اندرویدی خود را خاموش کنید. رم میکرو اس‌دی دستگاه را خارج کرده و به لپ‌تاپتان متصل کنید. حال از محتوای رم میکرو اس‌دی خود یک فایل بک‌آپ تهیه کنید و سپس رم خود را فرمت نمایید. حال مجددا فیل بک‌آپ و تمامی فایل‌های مورد نظر را به داخل رم میکرو اس‌دی کپی کنید. رم را به گوشی متصل کرده و از آن استفاده نمایید. دقت داشته باشید که در این شرایط ممکن است برخی از اپلیکیشن‌های نصب شده بر روی دستگاهتان قابل استفاده نباشند که باید مجددا از فروشگاه گوگل پلی (Google Play Store) آن‌ها را دانلود نمایید. روش ذکر شده شاد کمی دردسرساز به نظر برسد اما بازده موثری را به همراه دارد و به شدت منجر به افزایش سرعت عملکرد دستگاه اندرویدیتان می‌شود.

 

۵.دستگاهتان را فکتوری ریست (Factory Reset) کنید

اگر با انجام موارد و مراحل فوق به نتیجه مورد نظرتان دست پیدا نکردید، دستگاهتان را فکتوری ریست کنید. فکتوری ریست کردن دستگاه منجر به بازگرداندن اطلاعات آن به وضعیت ابتدایی کارخانه می‌شود، بنابراین با انجام فکتوری ریست تمامی اطلاعات و تنظیمات دستگاهتان از دست می‌روند اما این عمل به شدت در بازیابی سرعت عملکرد دستگاه‌های اندرویدی موثر است.

5 روش موثر برای افزایش سرعت عملکرد دستگاه‌های اندرویدی

فکتوری ریست کردن دستگاه‌های اندرویدی به روش‌های مختلفی قابل انجام است، اما اگر دستگاهتان دچار مشکلی نبوده و می‌توانید به بخش تنظیمات (Settings) آن دسترسی داشته باشید، بهتر است از همین روش استفاده کنید.

منبع:mobilekomak.com